Stoofvlees

Stoofvlees is een gerecht waar je wel even de tijd voor moet nemen. Het moet namelijk twee uur stoven in de pan. De bereiding op zich is niet veel werk maar je moet er wel op tijd aan beginnen. Een heerlijk recept dus voor bijvoorbeeld op de zondag.

Ingrediënten

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties:
600 Gram mager rundvlees
4 Rode uien
4 Paprika’s (kleuren maakt niet uit)
Klein blikje doperwtjes en wortels
4 Tomaten
140 Gram tomatenpuree (2 kleine of 1 groot blikje)
Bouillonpoeder
Peper
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Citroensap
Rode wijn azijn
Vloeibare boter (3 eetlepels)

Voorbereiding

Snij het vlees in blokjes. Net als de paprika, uien en tomaten.

ingrediënten stoofvlees

Bereiding van het stoofvlees

Verwarm de vloeibare boter in een grote pan (bij voorkeur een soeppan) en bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de uien en paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg naar smaak peper, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en dit bak je enkele minuten mee. Voeg de bouillon met een scheutje rode wijn azijn toe en breng het geheel aan de kook. Als het aan de kook gebracht is, zet het vuur dan laag (of als je elektrisch kookt, zet de pit op een lage stand). Doe er vervolgens een deksel op die stoom door kan laten.

Laat het zo één uur stoven. Voeg na dit uur de tomaten en doperwtjes met worteltjes toe en laat het geheel nog eens één uur stoven.

Maak het af met een scheutje citroensap en voeg eventueel nog wat peper en paprikapoeder naar smaak toe.

Voor de meest gezonde variant kun het stoofvlees serveren met zilvervliesrijst maar met (Franse) frietjes uit de airfryer is het ook heerlijk.

Remon

Rémon is een ervaren expert met meer dan 15 jaar kennis van fitness en voeding. Na zijn persoonlijke burn-out in 2019 heeft hij zich verdiept in mentale gezondheid en hoe lichaam en geest samenwerken voor optimale vitaliteit. Met een passie voor gezondheid helpt hij mensen om duurzame balans te vinden in hun leven. Rémon combineert wetenschappelijke inzichten met praktische tips en deelt zijn ervaringen om jou te inspireren gezonder en gelukkiger te worden.

Geef een reactie